Tuesday, 27 November 2012

GARAM BULUH


GARAM BULUH HAI O

Lazimnya kegunaan garam di dalam masakan dan kegunaan seharian dipandang remeh..ala garam je kot..tapi  jangan terkejut kalau GARAM BIASA sebenarnya mampu menjadi faktor kepada 'silence killer' ke atas manusia kerana kandungan di dalam garam biasa banyak mempengaruhi kesihatan2 kita.

Rasa kalau kita baru kenal apa itu GARAM BULUH, rasanya kita dah ketinggalan sangat sebab GARAM BULUH sebenarnya dah lama bertapak di pasaran dan ramai yang sudah mengakui kehebatannya.

Masyarakat Cina yang amat paling menitik beratkan kesihatan mereka melalui penggunaan garam.Oleh itu sangat biasa kalau kita lihat kalangan kaum Cina suka membeli GARAM BULUH dan mengamalkan seharian.

Kita pun harus bermula menggunakan garam buluh sebagai bahan perasa di dalam makanan kita seharian kerana bahan asas inilah yang membawa kepada kesihatan optimum kita.


Kempen oleh Kerajaan Malaysia untuk sama-sama mengurangkan penggunaan garam adalah bersesuaian.

Perbandingan ketara GARAM BULUH dan GARAM BIASAApakah kehebatan GARAM BULUH ?

Tekstur
Kalau dilihat dari pandangan kasar segi tekstur garam buluh lebih halus berbanding garam biasa.

Proses pembuatan
Garam biasa disediakan melalui proses kimia dan ini berbeza dengan proses yang dilakukan kepada pembuatan garam buluh Hai O.

Garam buluh Hai O yang diperolehi di Pantai Barat Korea Selatan ini di masukkan ke dalam buluh yang berusia 3 tahun dan melalui proses pembakaran 1000 darjah celcius selama 9 kali berturut dibakar bersama batang pokok PINE untuk memastikan segala bakteria dan kualiti mutu garam lebih tinggi.


Sifat Asid dan Alkali
Garam buluh bersifat alkali berbanding garam biasa yang bersifat asid.

Oleh itu pemakanan garam buluh boleh membantu badan kita mendapatkan PH badan yang ideal dan membantu melawan toksin di dalam badan.Comparison garam buluh dan biasa melalui kandungan alkali dan asid


Demo Garam Buluh No.1

Demo ini bertujuan menunjukkan kesan GARAM BULUH yang bersifat alkali ke atas larutan iodin yang bersifat asid.

Hubungi Afe untuk tempahan GARAM BULUH ataupun pada sesiapa yang ingin mencuba pun boleh.Afe akan kasi sampel free.Call me ye.


Sunday, 25 November 2012

Ulangtahun ke 20 Hai-O

Salam semua,

Majlis Ulangtahun Hai 0 di Stadium Malawati Shah Alam

Hari ni afe sangat teruja untuk berkongsi Ulangtahun ke 20 bagi Hai O Enterprise yang diraikan pada Sabtu  yang lepas. Majlis yang gilang gemilang ini diraikan bersama-sama kehadiran Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.Ini adalah kali ke3 beliau melapangkan masa untuk bersama2. WOW bukan senang ye nak ajak menteri dtg ke majlis mcm ni,kali ke 3 pulak tu..

MUT kali ni di anggap paling grand kerana meraikan pencapaian syarikat yang telah bertahan lama di Malaysia sebagai syarikat MLM yang berprestij,stabil dan beretika dalam urusan.Seluruh ahli dari pelosok negara datang bersama2 meraikan dan kita bole melihat 1 Malaysia di dalam business ini.Semuanya diberi peluang yang sama dan mencipta kejayaan.

MUT kali ini turut mengiktiraf seramai 35 CDM baru yang berjaya dan 10 antara mereka lahir dari Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) sendiri ! WOW..


Insyallah Afe tanamkan semangat utk mencipta kejayaan menjadi CDM suatu hari nanti.Semuanya possible disini.Kerana adanya semangat,guide dan bantuan leader2 yang cukup hebat di GLAM. Pasti berjaya!

Taking picture with Hanis. Me on the very right..hehe..btw the blouse is RM18,000 !!! wow..mmg cantik dan glam gilerrr

This is my team biz partner with Wid. We really had fun that day.Semua enjoy walaupun penat berposing haha..
Macam2 gaya we all posing sampai gaya gangnam style pun ada..

Posing lagi!!.. 
NTV 7 is interviewing my leader CDM Maisarah.GLAM! 
CDM Maisarah and hubby .Sweet couple!
CDM Maisarah and  DDM Wahida Ghazali :) Gorgeous!

Glam Dinner after the MUT..Happening giler!!!! the food was very heaven and stressless..hahaha..

Keluarga Besar GLAM!!! Come and join Us

For those yang interested to join or to know more about this GLAM and business opportunity..
pls dont hesitate to contact me  Afe Othman 013 3443254